Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Katainen ja Urpilainen teki sen taas! Etelän velkaa 10 kertaa enemmän kuin sotakorvaukset.

TalousSanomat, Jan Hurri: 


"Suomi taivutteli muut euromaat hyväksymään pysyvän "vakausmekanismin" EVM:n pääoman korotukset yksimielisin päätöksin eikä määräenemmistöpäätöksin niin kuin suuret euromaat Saksa ja Ranska olivat esittäneet. 

Tämä saattoi olla Suomelle kyseenalainen neuvotteluvoitto, sillä samalla Suomi menetti oivan tilaisuuden sanoa yhä uusille miljardivastuille "valitettavasti emme voi osallistua". Nyt on maksettava – tai sanottava suoremmin "kiitos riittää". 

Jos EVM:n päätöksenteko olisi perustettu suurten euromaiden esittämän määräenemmistöperiaatteen varaan, olisi Suomella saattanut olla perustuslaillinen peruste jättäytyä pois hankkeesta. Näin tulkitsi eduskunnan perustuslakivaliokunta.

Nyt tämä peruste lienee mennyttä. Niinpä näyttää perin todennäköiseltä, että Suomi osallistuu EVM:n rahoittamiseen niin kuin suuret euromaat tahtovat, kun "vakausmekanismi" aloittaa toimintansa ensi heinäkuussa.
Yhä todennäköisemmältä vaikuttaa myös, että ennestään toiminnassa oleva väliaikainen "vakausväline" ERVV jatkaa toimintaansa EVM:n rinnalla eikä yhdisty tähän niin kuin alun perin on ollut tarkoitus.


Näillä näkymin Suomen piikkiin kertyykin ensi kesään mennessä miljarditolkulla lisää muiden euromaiden velkavastuita tai niiden kattamiseen tarkoitettuja sitoumuksia.
Tätä menoa Suomen piikissä on pian yli kymmenen kertaa sotakorvausten verran kriisivastuita."

Lue loput täältä:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/01/25/suomen-piikissa-kymmenen-kertaa-sotakorvaukset/201221653/170?ref=tf1

 

Levittäkää sanaa.

P.S. Soinikin lukee mitä Jan Hurrilla on sanottavaa ja viimeisen kahden vuoden ajan homma on mennyt tasatarkkaan niinkuin Hurri on sen kertonut.

Kansalainen! Mitä sinä aiot tehdä?

 

 

Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Huomioikaa, että TalousSanomien juttua saa jakaa esim. netissä kunhan siihen ei tee muutoksia, eikä kaupallista ja kertoo lähteen.
Katsokaa jutun lopussa olevaa "Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä."

Mielestäni pitää aina antaa linkki alkuperäiseen juttuun, eikö niin?

Jakakaa!!!

Henry

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Se on nyt vaan pakko. Muita vaihtoehtoja ei ole. Kreikan ero eurosta ei tule kuuloonkaan. Ei tässä nyt mitään liittovaltiota tehdä. Suomen vastuut rajautuvat 1,9 Miljardiin ja enempää ei anneta ilman 100% takuutuksia. EVM on Suomen etu. Eurosta on ollut pelkkää hyötyä Suomelle. jne. jne.

Lista on loputon, mutta mitä pieni Suomalainen voi tehdä???. Suurin osa keskustelusta tällä hetkellä on kauhistelua siitä, että miten Sivari ja Homo voisi olla puolustusvoimain ylipäällikkö?. Tai miten linnanjuhlissa miehet tanssii keskenään!. Pakko äänestää niinistöä, muuten menee Suomen maine???. Mikä helvetin maine?, Ai se kyllä Suomalaiset maksaa, ne on niin tyhmiä maineko?.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomi siis haluaa välttämättä matkustaa ekaluokassa velkahelvettiin.
Pian se nähdään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mahtaa ruotsalaiset nyt nauraa...

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset