Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Varmaan tekin ymmärrätte, että köyhätkin on osa Suomen kansaa?

Miten hitossa te kannatte Suomen lippua, unohtaen ne jotka ei enää pysty puolustautumaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kyllä Suomenlipun kantajat puolustavat muitakin kuin suomalaisia. Tännehän tulee koko ajan puolustettavia, kun kotimaassa vainotaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minä ainakin olen nähnyt, että vanhuksia, jotka tämän maan sodan jälkeen rakensivat, ovat hyvinkin unohdettuja - jos heillä ei ole rahaa.

Henry

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hyvä kysymys. Aivan liian moni tuntuu ajattelevan, että vain varakkaat ovat kansalaisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juu, näin on.

Varakkaat ajattelevat että vain he ovat oikeita suomalaisia, muut ovat vain sellaisia elätettäviä.

Perussuomalaiset ajattelevat että vain perussuomalaiset on oikeita rotupuhtaota suomalaisia. Muillakin oikean värisillä ja oikeaa kieltä puhuvilla on toki mahdollisuus tulla suomalaisiksi, jos muuttavat uskontoa ja jos heistä tulee perussuomalaisuuteen uskovia. Väärän värisillä ja väärää kieltä puhuvilla ei persujen mielestä ole Suomeen asiaa, heidät pitää palauttaa sinne mistä ovat lähteneet.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siinä on se persudilemma "väärän väriset sinne mistä on tulleetkin" jos ovat lähtöisin vaikka Pudasjärveltä tai Loviisasta.

Nää ei tajua että nykyään syntyperäisellä suomalaisella voi olla iho vähän ruskea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Nää ei tajua että nykyään syntyperäisellä suomalaisella voi olla iho vähän ruskea."

Joo, Essayah kyllä kelpaa ja se Ben jonka sukunimeä ei osaa kirjoittaa, ja muutkin joiden sukunimet on turhan vaikeita, kuten se joku Guzenina, mutta auta aemias jos iho on vähän tummahko, siitä seuraa ankara kritiikki ja ne onkin kaikki persujen mielestä terroristeja ja raiskaajia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvin ansaitsevat palkkatyöläiset todellakin ymmärtävät, että köyhät on osa Suomen kansaa joutuessaan maksamaan ansiotuloistaan järkyttävän suuren veron köyhien ja huono-osaisten tukemiseksi ja elättämiseksi Suomessa.

Kaikille yhtäläisesti liehuu kuitenkin Suomen lippu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvin ansaitsevat palkkatyöläiset todellakin ymmärtävät, että köyhät on osa Suomen kansaa joutuessaan maksamaan ansiotuloistaan järkyttävän suuren veron köyhien ja huono-osaisten tukemiseksi ja elättämiseksi Suomessa.

Hornetteja ja hyppymiinoja pitää hankkia myös niiden huono-osaisempienkin kansalaisten turvaamiseen, valitettavasti, se tulee keskituloisille kalliiksi.

Pitäisikö kansalaisoikeuksia jakaa sen mukaan miten paljon tienaa, tai maksaa veroja.

Äänestjällä olisi äänestettäessä äänimäärä joka voitaisiin laskea jollain kaavalla, suorassa suhteessa siihen miten paljon on maksanut valtiolle veroja. Sillä joka ei veroja maksa ei olisi äänioikeutta vaaleissa.

Olisiko tämä sitä oikeaa isänmaalluutta ja kansallishenkeä?

Vai pitäisikö äänestäjien painoarvo laskea mitatun älykkysosamäärän perusteella?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa oli ennen eduskuntalaitosta vuoteen 1906 asti säätyvaltiopäivät, joilla äänioikeus määräytyi tavalla, josta Arto Vihavainen hapuilevasti kirjoittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Suomessa oli ennen eduskuntalaitosta vuoteen 1906 asti säätyvaltiopäivät, joilla äänioikeus määräytyi tavalla, josta Arto Vihavainen hapuilevasti kirjoittaa."

Säätyvaltiopäivät oli perua Ruotsin ajalta, jolloin säätyvaltiopäiviä pidettiin Tukhomassa. Ruotsin ja Suomen suuriruhtinaskunnan valtiopäivillä olivat papiston, porvariston ja aatelisten lisäksi edustettuna myös talonpoikaissääty, mikä oli harvinaista.

Mutta ei niitä valtiopäivämiehiä veroäyrimäärän perusteella valittu, vaan jokainen sääty valitsi omat edustajansa valtiopäiville omilla systeemeillään.

Olet siis väärässä verratessasi minun hapuilevaa esitystäni säätyvaltiopäiviin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Äänioikeus määräytyi porvareilla veronmaksukyvyn mukaan. Talonpojille puolestaan maanomistuksen määrä ratkaisi mahdollisen äänioikeuden. Pappissäädyssä puolestaan ainoastaan korkea virka-asema takasi äänioikeuden. Aatelisto taas lähetti aatelissukujen päämiehet säätyvaltiopäiville.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Äänioikeus määräytyi porvareilla veronmaksukyvyn mukaan. "

Minä en löytänyt Wikipediasta vahvistusta tälle, mutta kylläkai sinä olet sen jostain bongannut että näin se on, voihan se niin ollakin.

Tuo minun alkuperäinen "ehdotukseni" oli lähinnä keskustelun piristeeksi keksitty provo, kuten varmaan aivan hyvin ymmärsitkin, mutta halusit tulkita sen väärin. ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Henry, ei huono-osaisista Suomen kansalaisista huolehtiminen ole Suomen lippua kantavista porvareista kiinni, siitä säädetään jopa pereustuslaissa.

"19 §
Oikeus sosiaaliturvaan
Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon."

Tämä koskee nyt vain Suomen kansalaisia. Vihervassarit täällä haluavat tämän kuuluvaksi kaikille, jotka tulevat Suomeen ja pyytävät apua. Siksi perustuslakia pitäisi korjata huolenpidon kuuluvaksi kaikille maailman apua tarvitseville. Rahat saadaan verotusta kiristämällä ja ulkomaisilla lainoilla (jonkin aikaa).

Kun Valtion kassa on tyhjä (lainaa ei enää saa, vrt Kreikka) perustuslakia joudutaan rikkomaan kun sosialiturvaa ei enää valtio pysty antamaan. Se on sitten sen ajan murhe, otetaan tyhmiltä lainaa niin kauan kuin vain saadaan ja jätetään maksamatta. Kreikan tilanteen Henry taitaa tunteakin paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"otetaan tyhmiltä lainaa niin kauan kuin vain saadaan ja jätetään maksamatta"

Mutta jos niillä tyhmillä jotka lainaa on enemmän hornetteja ja muuta sotakalustoa, niin siinä tapauksessa tulee vaikeuksia sen velan maksamatta jättämisen kanssa.

Kreikallakin on vaikeuksia jättää lainaerät maksamatta, kun velkojina on Euroopan mahtimaat, eikä pankkiiri, jolla ei ole hornetteja tukenaan, kun ne lähtee velkojaan perimään.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

>Tämä koskee nyt vain Suomen kansalaisia.....

ooo

Eikö se sentään koske kaikkia ihmisiä, jotka ovat Suomen rajojen sisäpuolella.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Tämä koskee nyt vain Suomen kansalaisia."

Ei pidä paikkaansa. Perustuslain 6§:

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kelan etuuksia varten tarvitaan kelakortti ja sen saa vain Suomen kansalainen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #24

Kyllä ulkomaalainenkin saa KELA-kortin, kunhan vain on työkkärin piirissä; esim. koulutuksessa.

Henry

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #24

Ei tarvitse olla Suomen kansalainen. Jos/kun turvapaikanhakija saa oleskeluluvan niin sen jälkeen hän on oikeutettu Kelan ja kuntien maksamiin sosiaaliturvaetuuksiin: https://stm.fi/turvapaikanhakijoiden-palvelut ja https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat...

Ennen kuin oleskelulupa myönnetään turvapaikanhakijalla on oikeus vain vastaanottorahaan: https://migri.fi/vastaanottoraha

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Köyhät on osa Suomen kansaa tottakai. Köyhien asemaa kuitenkin auttaa parhaiten se, että ihminen pääsee töihin. Siksi yritysten toimintaedellytyksiä pitää parantaa. Tämä myös auttaa niitä köyhiä jotka eivät pysty käymään töissä, koska kun valtion talous paranee, on enemmän rahaa mitä jakaa myös heille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sitä eivät kaikki näy ymmärtävän, että työnantajan ja työntekijän etu voisi olla sama. Suomessa hyvin helposti työnantaja nähdään riistäjänä.

Puhutaan työmarkkinoista. Markkinoilla on myyjiää ja ostajia ja kauppa syntyy kun hinta on kohdallaan. Työmarkkinoilla hintaa säädellään monin tavoin lailla. Puhe riistäjistä on hieman yliampuvaa. Ehkä kysymys on perisuomalaisesta ilmiöstä, kateudesta. Jos yrittäjä rikastuu se on riistämistä mutta jos valtion hevosjalostuslaitoksen johtaja rikastuu puolen miljoonan euron vuosipalkalla, se ei tietenkään ole riistämistä, vaikka kysymys on samasta, se on tyhmä, joka maksaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sitä eivät kaikki näy ymmärtävän, että työnantajan ja työntekijän etu voisi olla sama."

Molemmilla on sama etu, molemmat haluavat rahaa. Jostyöntekijä ei vaadi omaansa, niin työnantaja pitää kyllä mielellään sen kaiken itsellään.

Kumpikaan osapuolista ei näe kokonaisetua, eikä välitä siitä, ne koettaa vain haalia itselleen niin paljon kuin mahdollista.

Totuus on toisenlainen kuin mitä kumpikaan osapuoli, työntekijä tai työnantaja, ymmärtää ja oivaltaa.

Jos investoinneista ei kerry voittoa investoijilee, pääomat katoaa, investoinnit loppuu ja työt loppuvat myös työntekijöiltä.

Jos työläisille ei makseta palkkaa, niillä ei ole millä ostaa kulutustarvikkeita, eikä investoinnit kannata kun tuotteille ei ole kysyntää.

Käytännösä siis kapitalistit ja duunarit on täysin riippuvaisia toisistaan ja sidoksissa toinen toistensa kanssa, mutta yksittäisen yrityksen omistajat ja duunarit ei sitä ajattele, eivätkä siitä piittaa, yrittävät vain haalia itselleen kaiken sen rahan minkä yrityksen tuotosta voivat itselleen saada.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Jos kauppias pyytää myyntituotteesta enemmän kuin ostajat ovat halukkaita maksamaan, kauppa ei käy. Työehtosopimusneuvottelut ovat kauppaneuvotteluja joissa sovitaan työstä maksettava hinta. Kumpi osapuoli siis riistää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Työehtosopimusneuvottelut ovat kauppaneuvotteluja joissa sovitaan työstä maksettava hinta. Kumpi osapuoli siis riistää?"

Kumpikin osapuoli riistää jos siihen on mahdollisuus.

Työnantaja riistää mielellään ja ottaa voitosta itselleen niin paljon kuin ikinä pystyy, maksamalla työntekijöille niin vähän kuin ikinä pystyy.

Työntekijäpuoli telee sitä samaa, eli vaatii palkkana niin paljon kuin ikinä pystyy, joskus liikaa. Se näkyy sitten siinä että kun ei liiketoiminta enää kannata, sitä supistetaan, tai sitä siirretään sinne missä palkkakustannukset eivät rasita tulosta yhtä paljon.

Mikäli työntekijät eivät ole järjestäytyneitä, työnantajalla on kaikki mahdollisuudet riistää ja niin varmaankin tapahtuu, aina kun siitä on hyötyä. aina ei ole.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minulle isänmaallisuus tarkoittaa sitä, että viimeistäkin oravaa ajatellaan, noin kuvanollisesti sanottuna.

Sen sosiaaliturvan saaminen kaikille onkin sitten kinkkisempi juttu. Tiedän ainakin yhden suuremman kaupungin, jossa jonot on se "ase" mitä hallinto käyttää lannistaakseen hakijoita.
Moni mummo, miksei vaarikin, tarvitsi enemmän tietoa ja varsinkin tukea näissä asioissa.
_____________________

Elän tällä hetkellä EUn köyhimmässä maassa, joskin en kovin paljoa köyhyyttä näe täällä maaseudulla. Jokaisella oma puutarha mistä sen ruuan saa. Talot ovat omia, joten vuokrakuluja ei ole. Sähkö on se mikä vie suuren osan täkäläisen pieneläkeläisen rahoista.
Yhteistyö on täällä rautaa ja kaikki auttavat aina jotakuta, joten ei kukaan jää ihan pulaan. Itse pärjään täällä hyvin, mutta Suomessa olisin minimieläkkeellä selkeä sosiaalitapaus. Ja vaikka sitä rahaa siellä Suomessa saakin, niin ei se mitään herkkua ole mennä aina vaan pyytämään.
Vaikka kaikki tietävät että pärjään hyvin, minua ja muitakin pyydetään aina silloin tällöin syömään jonkun kotiin. Ja nyyttikestejä on usein, joskin niitä haluan aina rahoittaa niiden asioiden osalta, mitä ei ihmisillä ole omasta takaa.

Suomessa on mielestäni liikaa sitä, että kaikki tappelee rahasta - itselleen.
Ymmärrän sen siten, että pelätään putoamista sosiaalisesti ja taloudellisesti. Epävarmuustekijöitä on liikaa ja tämä on surullista.

Henry

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Elän tällä hetkellä EUn köyhimmässä maassa, joskin en kovin paljoa köyhyyttä näe täällä maaseudulla. Jokaisella oma puutarha mistä sen ruuan saa. Talot ovat omia, joten vuokrakuluja ei ole."

Köyhyys on suhteellista.

Suomessa köyhyys on semmoista että täällä ei porukka paljoa omista "isänmaata". Asutaan vuokralla, omaa tupaa ei saa rakentaa mihin tahansa kun joku omistaa maan eikä saa metsästään mitä tahansa joutsenta kun se on rauhoitettu.

Ihmisiä elää kädestä suuhun ja Suomessa ollaan hyvin riippuvaisia siitä, että joka kuukausi saa tarpeeksi monta sataa euroa rahaa asumiseen ja ruokaan.

Jos olisi oma asunto ja puutarha velattomana niin Suomessa eläisi kuin keisari.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Siksi puoltaisin voimakkaasti siirtolapuutarha-ajatusta ja viikonloppuisin yhteiskuljetukset bussilla.

Henry

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

Siirtolapuutarhoista ei kyllä hyötyä saa. Tehotuotetut vihannekset, juurekset ja hedelmät ovat tänä päivänä niin edullisia. Kyllä se siirtolapuutarhahomma on pikemminkin hieno harrastus, harrastu siinä kuin liikunta, musiikki tai blogien kirjoittaminen. Ei siitä mitään jää jos laskee tulot ja menot yhteen.

Se on sama juttu sähkön tuottamisen kanssa. Kyllä niitä aurinkopaneleja saa tietenkin viritellä ja niillä on sähkön kokonaistuotannon kannalta valtakunnallista merkitystä, mutta yksityiselle sähköntuottajalle ei siitä potista jää mitään käteen investointikulujen ja muiden kulujen jälkeen.

Kyllä sähkö kannattaa tuottaa keskitetysti ja ruoka samoin kannattaa tuottaa keskitetysti, tehotuotantona.

Siitä vain pitää huolehtia että kaikki kansalaiset ja turvapaikan saaneet saavat sekä ruokaa että sähköä tarpeittensa mukaisesti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #22

Siirtolapuutarha on ehkä hieman harhaanjohtava nimitys, nehän ovat kovin pieniä. Pitäisi olla sellainn 30-40 aaria, ehkä suurempikin.
USAssahan puutarhatuotteiden elintarvikekustannukset ovat todella alhaiset. Silti löytyy esimerkkejä missä kaverit myyvät tuotteensa määräpäivinä ravintoloihin ja muutamana päivinä "keräyspaikalla" eli ihmiset tilaavat netin kautta ja silloin viljelijä tietää suunnilleen mitä pitäisi olla ja kuinka paljon.
Ja myydään tietenkin palstalta suoraan.
Kyllä ihmiset pikkuhiljaa on alkanut miettiä mitä suuhunsa panevat. Suomessa tällainen toiminta olisi vain niin kausiluonteista vaikka toki osataanhan meillä säilöäkin.
Jos myy torilla "maalaisrivissä" niin ei tarvitse maksaa esim. ALVia. Ainakaan Helsingissä. Tämän sääti tsaari aikoinaan käydessään Suomessa. Tietenkään silloin ei ollut ALVia, vaan tsaari määräsi maalaisille verottomuuden.
En mene vannomaan mikä tilanne nyt on, mutta nuorena myin turuilla ja toreilla sen verran, että talven pysty opiskelemaan ilman lainaa.

Oli miten oli, pitäisi kuitenkin antaa esim. työttömälle jokin, vaikka pienikin mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä.
Tiedän omasta kokemuksesta, millaista on, kun olet tehnyt hakemukset uusiin työpaikkoihin, joiden haastatteluihin et ikinä pääse ikäsi vuoksi ja loppupäivän sitten tuijotat keittiön ikkunasta ulos.

Hieman huumorilla: Työkkäri voisi lähettää tänne Bulgariaan ne ikääntyneemmät työttömät. Tekemistä täällä riittää. :)

Henry

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#12

Kiitos kommentista.
Arvokkaita kokemuksia sinulla Henry.
Uskottava puhe lähtee uskottavasta elämästä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos olisi oma asunto ja puutarha velattomana niin Suomessa eläisi kuin keisari."

Joo, kyllä Suomessa rikkailla pyyhkii hyvin, vaikka ne valittaa, eikä verojakaan saisi periä.

Köyhät elää todella kurjasti Suomessa, heille isänmaa onkin "se paikka kuulu kurjuuden", kuten laulussakin sanotaan. Mutta lisää vain pitäisi leikata heidän niukasta elämästään, että rikkailla menisi vieläkin paremmin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sanoisin että aika paljon harmista poistuisi jos alkaisi siirtää sitä asumistukea vähitellen alueelliseksi tueksi jota saa kuitteja vastaan kun rakentaa uusia asuntoja tai tekee peruskorjauksia ja sen lisäksi muut tulonsiirrot pitäisi saada automaattisiksi ja vähentää sitä tarpeetonta kyttäysbyrokratiaa ja automatisoisi verotusta ja rahanjakelua.

Asumisen korkea hinta täällä kurjistaa. Pitäisi saada asumisen hintaa halvemmaksi tuottamalla asuntoja.

Tietysti tuossa semmoinen pieni ongelma että pankit eivät olisi niin vakavaraisia kun kiinteistöjen arvoa saa laskettua asuntotuotannolla että niiden velkakuplaa pitäisi myös saada taklattua. Käytännössä muutoksen pitäisi olla asteittaista niin ehtivät sopeutua.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Valtion (joka on me kaikki yhdessä) verokertymästä pääosa kertyy tasaveromuotoisella ALV:llä. Kaikki ovat veronmaksajia, kuta varattomampi, suhteessa sitä kovempi verotus eli regressio on totta. Suuntaus on tämä: yhä enemmän tasaveroja. Tässä mielessä jokainen kelpaa ja nimenomaan tahdotaan lipunkantajaksi.

Suorat ja epäsuorat yritystuet summaten vuotuinen yritystuki on samaa luokkaa kuin uusien torjuntahävittäjien hankintahinta. Yritystuet ovat lähinnä tehottomia ja myös haitallisia vääristäessään kilpailua, tukiessaan vanhentunutta tuotantoa ja elinkelvottomia(kin) yrityksiä. Nämä tuet ovat valikoivaa, vastikkeetonta ja porrastamatonta yritysperustuloa - ja oikeistossahan perustuloa karsastetaan, mutta jostakin syystä yrityksille suunnattuna se onkin sopivaa.

Raha toimii parhaiten ja oikeudenmukaisimmin, kun se on kierrossa ja nimenomaan kansantalouden kierrossa. Silloin se on tavallaan kaikkien eikä kenenkään.

Taiteilijat näkevät asiat yleensä ensimmäisinä ja terävimmin. Rahattomuus on osattomuutta yhteiskunnassa, jossa sitä on oltava riittävästi.

-------------------------------------------------------------------------------

Soikoon tässä Soldi (= rahaa) (Alessandro Mahmoud, Soldi):

https://www.youtube.com/watch?v=22lISUXgSUw

Sanat: https://wiwibloggs.com/2019/02/11/mahmoods-soldi-l...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset