Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Tuhoamisleirit, propaganda ja opetuslaitoksen tietämättömyys

Minua aina ottaa päähän kaiken maailman jutut kuudesta miljoonasta murhasta natsi-Saksan keskitysleireillä.

Todellisuudessa arvioidaan, että keskitysleireillä tapettiin 9-12 miljoonaa ihmistä, mutta "osittaiskieltäjät" puhuvat aina kuudesta miljoonasta juutalaisesta/ihmisestä. Kuten tässä (Hesarin mukaan)  lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori Niina Väntänen Hesarissa:

”Se äijä sanoi minulle, että ei tässä mitään, että tämä oli vaan ’läppä’. Että ’life goes on’, elämä jatkuu”, Väntänen kertoo. ”Sanoin, että sehän tässä on se pointti, että noin kuuden miljoonan ihmisen elämä ei ’go on’, jatku. Kuusi miljoonaa ihmistä tapettiin.”
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005827817.html

Vai niin, että "kuusi miljoonaa ihmistä tapettiin"! Mihin jäi ne 3-6 muuta miljoonaa???

Herää kysymys, eikö Väntäsen (tai Hesarin, jos toimittajan virhe) mukaan esim. homot, sairaana syntyneet, vajaakuntoiset lapset ja esim. mustalaiset ja slaavit ole ihmisiä? Heitähän tapettiin myös useita miljoonia.


Toivottavasti opetuslaitoksemme ei ole täynnä näitä keskitysleiriuhrien osittaiskieltäjiä.

 

Tietysti tiedostan, että tämä luku: (vain) kuusi miljoonaa ihmistä tapettiin on propagandan aikaansaannosta. Ja suomalaisethan uskovat mitä tahansa propagandaa heille kulloinkin kerrotaan, kun eivät viitsi paneutua asioihin.

 

Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minulla ei ikävä kyllä ole aikaa vastata mahdollisiin kommentteihin, eikä varsinkaan väärinymmärtäjien juttuja. Aikanaan kuitenkin tunsin näistä leireistä eloonjäänneitä isäni kautta ja luin aiheesta n. 50-60 kirjaa.
Voin vakuuttaa, että kaikki näkemänne elokuvat ovat todellisuutta peilattaessa jonkinlaisia Disney-tuotantoja. Jos jossakin elokuvassa kerrottaisiin tosiasiat ja kuinka esim. vartijat pidettiin 'kurissa', niin ei sellaista elokuvaa kukaan menisi katsomaan - paitsi todella sairaat masokistit.

Tuo maininta vartioista vaan sen vuoksi, että koska tietääkseni missään ei esim. tätä käsitellä, niin lukija ymmärtää, että paljon on jäännyt kertomatta.

P.S. Fasismi elää edelleen joukossamme.

Henry

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun blogikirjoitus käsittelee vähättelemistä niin voidaan samaan hengenvetoon todeta, että saksalaisia juutalaisia tuhottiin natsi-Saksassa toisen maailmansodan aikana runsas 300 000 henkeä.

Toisin sanoen käytännössä jokainen juutalainen, joka jäi Saksaan vuoden 1939 jälkeen tapettiin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näin kävi myös muiden mainitsemieni ryhmien.

Henry

Taito Mikkonen

Jos saksalaisia juutalaisia tapettiin 300000 Natsi-Saksassa, niin paljonko siis ei-saksalaisia juutalaisia tapettiin natsi-Saksassa? Onko sillä merkitystä, oliko juutalainen saksalainen tai ranskalainen tai muu? Ja onko tapetun kannalta merkitystä, tapettiinko hänet Natsi-Saksassa vai kuljetettiinko hänet toiseen maahan tapettavaksi?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jutun ydin on siinä, ettei kouluissa kerrota muusta kuin yhdestä kansanryhmästä - Hollywood elokuvien tapaan.
Mihin aivopestyjä opettajia tarvitaan, kun historiaa voidaan opettaa am. elokuvin?

Henry

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuo luku sisältää kaikki natsi-Saksassa asuneet juutalaiset toisen maailmansodan alkaessa.

Vaikuttaako tuo luku sinusta jotenkin oudon pieneltä ?

Vastaukset esiin mahdollisesti nouseviin kysymyksiin löytyvät historiankirjoista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #12

Kenelleköhän kysymys oli osoitettu?

Henry

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Taito Mikkonen vaikutti kiinnostuneelta näistä luvuista.

P.S. Saa esitettyyn kysymykseen vastata ihan kuka vaan.

Risto Koivula

Se,mistä vaietaan kuin muuri, on maailmanhistorian pahin kansanmurhaaja:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/pahimm...

" Pahimmat kansanmurhaajat

1. Keisari HIROHITO (1901-1989, Japanin keisari 1926-1989), 30 mlj pääasiassa kiinalaista 2. maailmansodan aikana (Li Ping), eli sadan Hiroshiman ja Nagasakin ydinpommin, n. 300000, verran, myöhemmin vammoihinsa kuolleet mukaan lukien. Tätä pienempiä murhatöitä ei tässä käsitellä. Hirohito on absoluuttisen raatoluvun lyömätön historian mestari. Suhteellisestikin hän nousee korkealle, kun lasketaan, kuinka suuren osan hän tappoi hallintonsa alaisista ihmisistä (n. 10%, voittaa siinäkin suhteessa Hitlerin, mutta ei voita Belgian Leopold II:a (50%) eikä Pol Potiakaan (20%).

Hirohiton aiheuttamassa II maailmansodan itäisessä haarassa 1937-1945 lasketaan kuolleen 44 mlj. ihmistä (sodan läntisessä haarassa 56 mlj.).

Hirohito in dress uniform.jpg

Hirohito oli koulutukseltaan biologian tohtori natsiopein ja yksi natsien tappoideologian kehittä- jistä, ja joka tapauksessa sen laajamittaisin soveltaja. USA ja Japani painoivat rauhanteossa päikseen villaisella Hirohoton kansanmurhat ja USA:n atomipommin, vaikka molemmat olivat maailman pahimpia sotarikoksia erityisesti siviilejä kohtaan. Yksi nykyaikaisen ihmisen kor- keimpien psyykkisten toimintojen perustana olevien neurofysiologisten prosessien löytäjistä, Ichiji Tasaki (1910-2009,USA),oli aloittanut tutkijanuransa Hirohiton alaisena.Hän siirtyi 1950- luvun taitteessa Englantiin. Tasaki tutki selkärankaisten hermosäikeitä jo Japanissa, ja teki siellä käänteentekevän löytönsä neuronien aksonien myeliinitupen sähköä eristävästä funktiosta.

Esimerkisi Tarja Halosen ja al-Haidi Hautalan skitsoideologia "geeniraiskaajamurhaajamiehis- tä" "historianselityksennä" perustuu Hirohiton miehitysarmeijan kenttäsotapropgandalle Kiinas- sa: Japanin sotilaat pakotettiin raiskaamaan ja tappamaan naisia ja tyttöjä ja vielä leikkimään suhtautuvansa tähän jonakin "palkintona".

Tämän tarkotuksena oli paitsi kansan hävittämien (japanilaisten ei ollut tarkoitus asettua "her- roiksi", vaan ainoaksi kansaksi valtaamillaan alueilla), myös loikkarivirran torjuminen Japanin armeijasta Maon joukkoihin sillä, että sinne ei otettaisi heitä vastaan, vaan tapettisiin. (Opissa ei ole tietenkään mitään "järkeä" edes "evoluutiopsykologian/sosiobiologian" pseudoteorian valossa, sillä sehän ei edistä toteuttajansa geenien leviämistä, kun alistetut naiset ja työt tapetaan.)

Noustuaan valtaan 1926 Hirohito aloitti ominaisen ulkopoliittisen toimintansa murhauttamalla tärkeimmän (ja pitkälle ainoan) liittolaisensa ja vasallinsa, Manchurian (Manchukuon) sotalordi (sotilasdiktaattori) Zhang Zuolinin kesäkuussa 1928 äärimmäisen härskillä tavalla pudotutta- malla sillalta tynnyripommin tämän junanvaunuun hänen ollessaan matkalla japanilaisten kutsumana neuvotteluihin näiden kanssa.

Hirohito luuli tässä tehneensä suunnattoman palveluksen murhatun pojalle Zhang Xueliangillie, jonka kiirehti tunnustamaan uudeksi sotalordiksi.Poika-Zhang, pitäen aluksi mölyt mahassaan, veti touhusta tasan päinvastaiset johtopäätökset ja lähti vähän äänin pohjustamaan puolen vaihtoa arvaamattoman hullun uuden herran ja "liittolaisen" alaisuudesta...

Hirohiton kansanmurhasaldo on jonkinmoisella tarkkuudella arvoitavissa täältä Japanin miehittämien maiden sodanuhritilastosta II maailansodan ajalta väehemällä kaikista sodanuhreista taistelijat:

https://www.nationalww2museum.org/students-teacher...

Country .......Military Deaths .............Total Civilian and Military Deaths

China . . . . . . . . . . 3-4,000,000 . . . . . . . . . .20,000,000
Dutch East Indies — . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-4,000,000
French Indochina — . . . . . . . . . . . . . . . . . .1-1,500,000
India . . . . . . . . . . . 87,000 . . . . . . . . . . .1,500,000-2,500,000
Korea. . . . . . . . . . . — . . . . . . . . . . . . . .378,000-473,000
Malaya . . . . . . . . . — . . . . . . . . . . . . . . .100,000
Papua New Guinea — . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15,000
Philippines . . . . . . .57,000 . . . . . . . . . . . . .500,000-1,000,000
Singapore . . . . . . . — . . . . . . . . . . . . . . . .50,000
yht. sdoan aikana . . . . . . . . . .. . . ... . . . .. .n. 25000000

Hirohito oli kuitenkin jo keisari jo 20 vuotta aikaisemmin maassa, joka miehitti mm. Koreaa ja Manchuriaa.

http://english.peopledaily.com.cn/90883/8584618.html

" China concerned by "irrational" Japan

China on Monday censured an Japanese official's criticism of recent remarks by President Xi on his European tour.

"We are strongly dissatisfied and opposed to the Japanese side's irrational atti-tude," said Foreign Ministry spokesman Hong Lei, commenting the words of Yoshihide Suga, chief secretary of Japan's Cabinet.

Suga described as "unproductive" Xi's comments on Japan's history and the Nanjing Massacre while the Chinese President addressed a think tank in Berlin.

Xi told his German audience that the Japanese invasion, which caused more than 35 million Chinese casualties, still held "bitterly painful memories" for the Chinese people.

"The invasion, including the Nanjing Massacre, is an irrefutable fact. President Xi mentioned this period in his speech to emphasize the importance of maintaining justice and peace, preventing the repeat of historical trage- dies and working for a better future," Hong told a regular press briefing.

Japan invaded China in 1937 and on Dec. 13,1937,started a massacre in Nanjing, then capital of China. More than 300,000 Chinese people lost their lives in the 40 days that followed.

Hong noted that denying and embellishing history was becoming more frequent in Japan. All peace loving people, he said, should be highly concerned and on their guard.

Hong urged Japan to regain trust of their neighbors and the international community at large by adopting "a correct understanding and attitude" towards its history.

(Editor:GaoYinan、Yao Chun) "

...

2. Adolf HItler, 12 mlj,

... "

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olet aivan oikeassa Risto Koivula. Ei myöskään kerrota Belgian kuninkaan Leopold II hirmuteoista Afrikassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_of_Belgiu...

Näiden historian hirmutekojen "unohtaminen" johtuu siitä, etteivät uhrit ole olleet valkoisia. Kouluissahan opetetaan lähinnä valkoisten historiaa. Ja usein sortajat esitellään sankareina. Tai vain titteleinä + niminä historiassa.

Henry

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Maailmanhistorian lukuisin kansanmurha on ulkoistettu persoonattomalle "markkinoiden näkymättömälle kädelle": se tappaa vuosittain noin 10 miljoonaa ihmistä nälkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuolleisuus tartuntatauteihin on myös merkittävää ja tälläkin on yhteys matalaan elintasoon ja aliravitsemukseen.

Pelkästään tuberkuloosiin kuolee 1,5 miljoonaa ihmistä vuosittain.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Henryllä on mielenkiintoinen näkökulma tapahtumiin puolalaisessa ravintolassa! Ehkä natsitervehdys todellakin oli vain hetkellinen ja sellaisena harmiton yläraajan asento, jota suomalainen opettaja käytti tekosyynä päästäkseen levittämään valheitaan?

Nyt ollaan jo lähellä teoriaa salaliitosta, joka olisi hyvinkin voitu solmia suomalaismatkailijoiden kesken: "Tee sä heil-ele, niin mä pääsen paheksumaan sitä ja samalla syöttämään medialle pajunköyttä keskitysleirien tapahtumista!"

Minulla on käsitys, että I maailmansota tappoi n. 16 miljoonaa ihmistä, ja toisessa maailmansodassa menehtyi nelinkertainen määrä, yli 60 miljoonaa. Kysymys: pitääkö nyt paheksua sotaa ja sen tuhovoimaa, vai minun suurpiirteisiä käsityksiäni, joissa ihmisuhreja käsitellään vain esilleheitettyinä persoonattomina numeroina?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei hän "valheitaan levittänyt", vaan osoitti tietämättömyyttään.

Blogi käsittelee natsien keskitysleireissä kuolleita.
Toisaalta voi todeta, että esim. Stalinin vastaavissa kuoli myös xx-miljoonaa, mutta ei siitä esitellä mitään osatotuuksia, jättäen pois suuria ryhmiä.

Henry

Pekka Iiskonmaki

Neuvostoliiton leireillä kuolleet ovat myös pois luvuista.

Eivätkö he olleet ihmisisiä ja joillekin rakkaita?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Katso kommentti #7. Avioliiton kautta minullakin on siellä "hävinneitä sukulaisia". En kuitenkaan käsittele heitä tässä, vaan opetuksen tasoa.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset