Peruseläkkeen saajakin pystyy muuttamaan etelän aurinkoon

Ei tarvitse roikkua Suomessa Kelan ja sossun armoilla. 
Vuonna 2014 kun pääsin eläkkeelle, rupesin miettimään mihin muuttaisin, koska eläke on niin pieni, että olisin loppuelämäni Aa-nelosia täyttävä sosiaalitapaus. 

Muutin sitten kesällä Kreikkaan ja pystyin siellä asumaan vuokralla ja rakentamaan itselleni kelvollisen puutarhan. 
Kuitenkin vuonna 2016 kuulin Bulgarian hintatasosta, joka on noin puolet Kreikan vastaavasta ja kuitenkin samat tuotteet ja palvelut löytyvät. Vuonna 2017 muutin vuokrataloon, jossa toki paljon korjattavaa, mutta pärjään. Saan talon lunastettua puutarhoineen osamaksulla muutamilla tuhansilla €uroilla, maksaen 200 €/kk. Osa lapsistani kiinnostui ja niin sitten ostan tämän talon heidän pienillä sijoituksillaan, heille kesänviettopaikaksi. Ei tule perintöongelmia jne.
Ja kiinteistövero on vuodessa vain n. 20 €.
Yhdellä lapsistani on etätyö, kenttänä tämä maapallo, joten tämä on hyvä tukikohta hänelle. Mä toimin täällä puutarhuri-talkkarina.

Pientuloinen eläkeläinenkin pystyy ostamaan moisen talon + puutarhan, koska kiinteistöjen hinnat liikkuvat tavallisesti noin 5.000 €uron ja 7.000 €uron välillä. Toki löytyy myös kalliimpia taloja lähempänä turistirantoja ja suuria keskuksia.

Ikävä kyllä Suomessa ei arvosteta vapaaehtoistyötä, paitsi jos teet sitä isoille rahankeruu-yhdistyksille. Jos tekee omaa vapaaehtoistyötä esim. työttömänä on tämä tietenkin kiellettyä, vaikka työ tehtäisiin illalla. Ja oma lukunsa on verottajan mielenkiinto asiaan.
Molemmat jättävät kyllä rauhaan jos teet sitä jonkun parlamentaarisen puolueen kautta.

Nykyisen hallituksen politiikka on vähävaraisten ajaminen sosiaalihuollon piiriin ja näin kasvattavat byrokratiaa (ja luovat näin lisätyöpaikkoja!)
Tässä ei ole mitään järkeä.

Bulgariassa, pienessä Leshnikovon kylässä aloitin taas vapaaehtoistyöhön. 

  • Ensin tehtiin mekaaninen polttopuun halkaisulaite, jota minäkin pystyn käyttämään, vaikka olenkin selkävaivainen. Pormestari (kyläpäällikkö) hitsasi ja suomalaiset rahottivat romuraudat jne. 
  • Koko ajan ollaan välitetty ilmaiseksi taloja tontteineen ja nytkin niitä on myynnissä 3 – 6 kappaletta. 
  • Seuraavaksi alettiin jakamaan siemeniä ja se projekti on parhaillaan käynnissä. Lahjoitettavia siemenlajikkeita oli noin 150. Kyläläiset olivat tietenkin iloisia.
  • Nyt ollaan perustettu eräänlainen kone- ja laitepankki: Betonimylly, moottorisaha, puutarhajyrsin jne.  Tämän käytännön toteutuminen on vielä hieman auki, koska sitä ei olla vielä päätetty kuinka ja millä edellytyksillä tämä toimii. Polttopuun halkaisulaite on toki kaikkien kyläläisten käytettävissä jo nyt.
  • Olemme myös kehittelemäässä ja testaamassa erilaisia puutarhan viljelytekniikoita ja siihen liittyviä kestävän kehityksen juttuja.
  • Tarkoitus on myös rakentaa kylän toiseen kahvilaan netti kaikkien käytettäväksi.
  • Olemme myös rakentaneet kylälle omat suomenkieleiset sivut, jotka kertovat kylästämme ja kuinka tänne voi tulla tutustumaan Leshnikovon kylään jne. Ja tietenkin kuinka täältä saa ostettua itselleen mieluisan kiinteistön, paikallinen hintataso, sijainti karttoineen, jne

Näiltä sivuilta löydät paljon lisätietoja kylästämme, Bulgarian hintatason, karttoja, asumisesta, tarjolla olevista taloista jne.:
http://leshnikovo.weebly.com

  •  Viimestään syksyllä alamme kehittämään nettiin ilmaista suomalaisille tarkoitettua kielenopetussivustoa, jossa sivut, tekstit, audiot jne. on vapaasti kaikkien ladattavissa ja jaettavissa.

Jos vertaan tätä Suomeen niin arvanette minkä vastauksen saisin, jos menisin pyytämään korkeinta paikallista virkamiestä vapaaehtoiseksi hitsaushommiin hänen omilla hitsausvehkeillään ja hän maksaisi vieläpä sähköt? Tai jos muutama alkaisi kehittämään työkalupankkia. Pitäisi olla kirjanpidot ja ties mitkä paperit ja vakuutukset.

Suomessahan jokaisella pitää olla oma traktori ja kaikki muutkin vempaimet omat. "Minä, minun ja minulle" on ne keskeisemmät periaatteet nykyajan Suomessa. Toki toista oli ennen vanhaan, mutta se on pääosin mennyttä aikaa.

Suomi on nyt ajettu siihen kuntoon, tai oikeammin köyhimmän miljoonan ihmisen tilanne on se, ettei ole kuin kaksi vaihtoehtoa; Joko jatkuvasti anoa apua toimeentuloon, lääkkeisiin tms. tai muuttaa ulkomaille.

Vastaan mahdollisiin kysymyksiin, joko kommenteissa ta haluttaessa s-postitse:
Henry.Finland@gmail.com

Henry

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu