Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Eri maiden "trollit" ja kirjoittajien häviäminen

Kirjoitin tällaisen kommentin: 
"Miltä Sinusta tuntuisi sellainen, että "paljastettaisiin" eli väitettäisiin Sinun olevan NATO-trolli mielipiteisi perusteella?

Kirjoittaisit mitä vain niin aina tulisi joku joka vihjaisi sinun olevan epäisänmaallinen ja vieraan vallan (USAn) kätyri?
Ja kaikki tämä ilman mitään substanssia tai todistelua? Jasitten Das Apparat pitäisi huolen siitä, että häviät jonnekin, etkä enää pysty puolustamaan kantaasi.

P.S. Epäilen, että minä häviän seuraavaksi. Teen näin seuraa mm. Jukka Niemiselle.
Ja sen jälkeen kaiken maailman lukutaidottomat alkavat spekuloida minun putinisti-roolia ymmärtämättä, että koko ajan bannatut ovat kirjoittaneet Paasikiven (Kekkosen) linjan mukaisesti."

Kirjoitin tänne:
http://nikokauko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226997-venajaa-pelkaavien-tuli...
_______________________________________

Täällä vuorostaan Jukka Niemistä potkitaan, kun hän bannattuna ei voi enää puolustaa itseään - toimitus ei reagoi:
Kommentit # 21 ja eteenpäin:
http://jukkanieminen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226815-yle-ja-paivan-pup...
_______________________________________

Viimeisessä blogissa Nieminen arvosteli Sipilää ankarasti käyttäen lähteenään Iltalehden artikkelia (ja nähtävästi myös Perussuomalaisten lehden julkaisemia artikkeleita).
Tuli bannit ja kirjoitus poistettiin.
Mistäköhän soitto tuli?

Sitten varsinaiseen aiheeseen:
Kuinka kauan uskotte kestävän, ennenkuin minut bannataan, jos alan kutsumaan kaikkia niitä joiden näkemykset eroavat minun näkemyksistäni NATOtrolli-nimikkeellä??
 

Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sain tällaisen viesti Jukka Niemiseltä s-postiini ja hän pyysi antaa tiedoksi tämän:

"Heippa Toverit!
Ikävä kyllä allekirjoittanut on täältä bannattu, enkä voi selittää äkillistä katoamistani kuin ystävällisen välikäden kautta. Tännehän ei voi kirjoittaa itse mitenkään päin ellei luo feikkiprofiilia mutta ihan siihen en lähde.
Käsittääkseni banni annettiin melkoisen epämääräisin perustein, se on luonteeltaan ilmeisesti elinikäinen ja ylläpito ei ainakaan toistaiseksi ole katsonut asiakseen perustella sitä kaikenmoisten kanssa.
Eli jääkää hyvästi ystävät ja vihamiehet, ei elämä tähän kaadu. Toisilla saiteilla tavataan. Tätä kautta varmaan voi hahmottaa miksi muutkin jukkalaineet tapaa katoilla kun savupilvi ihan tosta vaan.

Jukkis"

Jaakko Häkkinen

Salaliittohan se tietenkin on. ;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #5

Voihan kaiken pistää tuollaisilla kommenteilla läskiksi, mutta olen sammaa mieltä Niemisen kanssa siitä, ettei Suomen pääministeri ole rehellinen.
Samaa mieltä tuntuu myös jotkut valtamediassa olevan. Tässä kerrotaan YLEn uutisesta:
http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227050-yle-o...

Henry

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Kuinka kauan uskotte kestävän, ennenkuin minut bannataan, jos alan kutsumaan kaikkia niitä joiden näkemykset eroavat minun näkemyksistäni NATOtrolli-nimikkeellä??"

On saatu NATO-trolli-heittojakin, mutta sehän on vain jankuttamista.

Jukka Nieminen on senkaltainen puppugeneraattori ollut tällä palstalla, että vaikuttimet tuntuvat hivenen epäilyttäviltä. Tällaisina aikoina ja tällaisessa somesekamelskassa todellisuuden hämärtäminen ei ole mikään sankartyö... vaikka kriittisyyttäkin kaivataan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vai puppgeneraattori. ;)
Anna sinäkin esimerkki.

Ja kun itse annat aivan ihmeellisiä tietoja ja pyydän faktoja väitteeseen, että Venäjä aiheuttaa kriisejä mm, Bulgariassa, vastaat:

Kävisit vaikka koiraa välillä ulkoiluttamassa... ;)

Täällä:
http://nikokauko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226997-v...

P.S. Asun Bulgariassa.

Henry

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"P.S. Asun Bulgariassa."

Siksipä juuri kehoitin ulos lenkkeilemään, jos vaikka sattuisit jotain näkemään... siellä on ollut vaalikampanjoita ja joidenkin tietojen mukaan jopa vahvaa vaikuttamista joltain taholta... linkittää en jaksa nyt... koira odottaa tuossa hihnan kanssa ;)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #12

"...joidenkin tietojen mukaan..."

Just joo.

Henry

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nieminen ja muutama muukin henkilö näillä palstoilla toistavat uudestaan ja uudestaan selkeitä valheita. Heidän toimintansa on Suomen vastaista, eikä sellaista pidä media-alustankaan loputtomiin sietää.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Onko Riikkonen sitä mieltä että ``väärin ajattelevat´´ pitää bannata? Pian varmaan alkavat EUn mustat autot hakemaan väärin ajattelijoita ja väärin äänestäviä uudelleenkoulutus leireille.

Vaikea sanoa mistä Nieminen banaanit on kenkäissyt itselleen. Jotain ajojahtia luultavimmin ollut taustalla miehen blogit tuntien ja kuinka paljon närää herättivät tietyissä ihmisissä, mutta asiasta sen enempää tietämättä voi toki olla, että ihan aiheestakin saanut lomaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Riikonen, ole hyvä ja anna esimerkki.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Henry: Tässä Jukkiksen väite, jota voi epäillä valheelliseksi:

"Tämä maan valloittanut amerikkalaisarmeija saa tullakin tännekoska huvittaa ja luoja yksin tietää mitä hökkeleitä tänne jo rakentelevat. Elilyhyesti sanoen meidät on miehitetty ja trollijahti oli osa valtauksen retorista puolta."

Jukkis siis väittää, että maamme on miehitetty. Voiko tätä epäillä valheelliseksi?

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22500...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #13

Isäntämaasopimuksen mukaan tämä on totta:
"... amerikkalaisarmeija saa tullakin tänne koska huvittaa.."

Sitten:
"...Eli lyhyesti sanoen meidät on miehitetty ja trollijahti oli osa valtauksen retorista puolta."

Ei hän varmastikkaan tarkoittanut, että USAn armeija olisi juuri nyt täällä, mutta kyllähän tuo isäntämaasopimus antaa tähän mahdollisuuden.

Katson lausahduksen olevan retoorinen, joskin aika ylidramatisoiva.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #16

Maamme on joko miehitetty tai maamme ei ole miehitetty. Kyse on dikotomisesta erosta joko-tai. Jukkis sanoo, että maamme on miehitetty. Onko tämä Jukkiksen väite tosi vai epätosi. Vastaus yhdellä sanalla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #17

Tietenkin juuri nyt epätosi.
Lause tulee kuitenkin nähdä kontekstissa.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #19

Tarkennetaan hiukan. Oliko Jukkiksen väittämä siitä, että maamme oli miehitetty väittämän esittämishetkellä tosi vai epätosi: 27.10.2016 22:57

Tosi vai epätosi?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #21

Tottakai tuyo lause oli juuri silloin epätosi, mutta katso kuitenkin missä kontekstissa se on kirjoitettu.

Pitääkö minun nyt ymmärtää asia niin, ettei mitään muuta löytynyt?

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #24

Halusit esimerkin ja sait sellaisen. I rest my case.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #26

Rest in Peace - tuo ei vielä tee kenestäkään trollia.
Sanon Sinulle ja niille muille samanlaisille:
Te ette osaa lukea kuin yhdenlaisia medioita ja varsinkin niitä, jotka vahvistavat ennakkoluulojanne. Ja sitten toistatte näitä papukaijamaisesti.
Ja kun todistetaan, että olette väärässä, häivytte ja kiutte samaa soopaa jossakin muussa somen palstalla.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #29

Sinä et ole todistanut minun olevan väärässä. Pyysit esimerkkiä Jukkiksen esittämästä paikkansa pitämättömästä väitteestä. Sait sellaisen ja tunnustit minun olevan oikeassa. Nyt ryhdyt arvostelemaan medianlukutaitojani. Sinä et voi tietää mitä tiedotusvälineitä seuraan, kykyjäni voit arvostella mutta tuollainen purkaus kertoo kyllä enemmänkin sinusta kuin minusta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka tuo Henry Björklidin kommentti Niko Kaukon blogikirjoituksen kommenttiosiossa ei ollutkaan suoraan minulle suunnattu, ajattelin vastata. Arvostelin nimittäin itsekin ankarasti Kaukon kirjoitusta ja katsoin, että sillä yritetäään harhauttaa. En kuitenkaan syyttänyt Kaukoa trolliksi, vain venäjämieliseksi.

Olen eri kommenteissani Puheenvuoro-palstalla tuonut esiin toiveeni Suomen kuulumisesta läntisten demokratioiden arvoyhteisöön, mikä pitää sisällään myös Nato-jäsenyyden. Onhan siitä välillä tullut vähän lunta tupaan venäjämielisiltä kirjoittajilta, mutta en ole siitä lainkaan pahoillani, päinvastoin. Heidän palautteensakin on loppujen lopuksi ollut aika asiallista, vaikka minun joskus katsotaankin lietsovan sotaa. Nato-trolli nimityksen ottaisin ylpeänä vastaan, jos joku minut joskus niin nimeää.

Olen säännöllisesti ollut eri mieltä Jukka Niemisen kanssa kaikesta, mistä olemme väitelleet. En kuitenkaan olisi halunnut hänelle bannia täältä. Lukaisin hänen Sipilää käsittelevän blogikirjoituksensa vain pintapuolisesti, enkä osaa ottaa kantaa siinä esitettyihin väitteisiin. Pidän kuitenkin sensuuria lähtökohtaisesti huonona asiana. Viime kädessähän Jukka vastaisi kirjoituksensa väitteistä oikeussalissa, jos Sipilä katsoisi ne kunnianloukkaukseksi. Laissa rangaistavaksi katsottu vihapuhe on sitten oma juttunsa, siitä ei kai kuitenkaan ollut kyse, pääministerin pitää sietää aika paljon.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Asiallinen vastaus.
Kiitos!

Tuosta 'venäjämielisyydestä':
Minutkin on leimattu joskus trolliksi, venäjämielisyydestä yms.
Totuus on tämä:
- Asuin 6 vuotta 4 kk Venäjällä vuosina 1997 - 2003.
- Muutin takaisin Suomeen nationalismin nostaessa päätään, lähinnä Putinin valtaa pönkittävän "Nashi"-järjestön, korruption sekä ihmisten "väärinajattelun" sallimattomuuden vuoksi. Syitä oli tietenkin monia muita.

Varmaa on:
- ettei Venäjä ole demokratia (kansanvaltainen) sen enempää kuin Suomikaan. Huomattavasti vähemmän.
- Toisaalta ei Venäjän kansassa ole mitään suurempia vikoja, kuten ei myöskään suomalaisissa.
- kolmanneksi propagandasota ja myös totuuksien taisto on kovaa ja olen sitä mieltä, että kaikkia osapuolia pitää 'lukea'. Ja tässä taistossa on länsi niskan päällä, mutta myös valehtelee aivan estoitta. (esim. Libya ja Syyria)

Summa Summarum: Pidän sitä aikamoisena sensuurina, kun bannatut eivät voi edes yhtä vastinetta kirjoittaa vaan katoavat yht'äkkiä "media-Siperiaan".

Henry

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen samaa mieltä, ettei venäläisissä ole ihmisinä mitään vikaa, tunnen muutamia heistä henkilökohtaisesti. Arvostan myös venäläisten saavutuksia esim. 1950-70 lukujen avaruustutkimuksessa sekä ennenkaikkea kulttuurissa. Venäjän kirjallisuus Lermontovista Bulgakoviin ja kaikki siltä väliltä on ollut minulle tärkeää, samoin venäläiset konstruktivistit kuvataiteessa kuten myös venäläiset säveltäjät ja muusikot. Venäjä on todellakin antanut valtavan panoksen maailman kulttuuriperintöön ja on tältä osin sivistysmaa mitä suurimmassa määrin.

Minulle oli kuitenkin valtava pettymys, että venäläiset eivät saaneet luotua toimivaa kansalaisyhteiskuntaa kommunismin romahtamisen jälkeen, vaikka siihen näytti 1990-luvun alussa olleen kaikki edellytykset. Kansalaisvapauksissa, demokratiassa ja sananvapaudessa sekä ulkopolitiikassaan Venäjä ei mielestäni nykyään valitettavasti kuulu sivistysvaltioiden joukkoon. Toivottavasti tämä asiantila joskus muuttuisi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #23

Tätä samaa kysyin kerran eräältä naiselta ja hön vastasi:
"Kuule Henry, täällä maksaa ihmishenki 100 dollaria."
No, mitä siihen lisäämään.

Henry

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko mielestäsi demokratia Suomessa ja Venäjällä samalla tolalla? En ole muistaakseni ollut juuri mistään samaa mieltä Jukka Niemisen kanssa, mutta en kyllä ymmärrä hänen bannaamistaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #27

Tarkoitin, ettei demokratia toteudu - ei Suomessa, ei Venäjällä:
Venäjän tilanne on pahempi.

"Varmaa on:
- ettei Venäjä ole demokratia (kansanvaltainen) sen enempää kuin Suomikaan. Huomattavasti vähemmän."

Henry

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #28

Toteutuuko demokratia Bulgariassa? Mistä täällä Suomessa voitaisiin ottaa oppia?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #30

En osaa sanoa. Vaalit täällä sujui kuulemma ilman suurempia ongelmia.
Jos on ollut ongelmia, pyydän saada linkin. :)

Henry

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #27

Ajattelen aivan samoin. Kun toimitus tutkii kaikki uudet blogikirjoitukset, se voisi jättää julkaisematta asiattomat kirjoitukset. Kun lisäksi lukijoilla on mahdollisuus ilmoittaa asiattomat kommentit, tällainen totaalikielto on mielestäni turhaa sananvapauden rajoittamista.

Sekin on mielestäni turhaa herkkähipiäisyyttä, että blogistilla on mahdollisuus estää kommentointi tai sulkea tietty henkilö kokonaan pois. Kyllä lukijat reagoivat asiattomuuksiin, tätä voisi kehittää siten, että kirjoitusta tai kommenttia voisi myös peukuttaa alaspäin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mitä te ja Nieminen itkette,onhan teillä omat hienot medianne;
-tiedonantaja
-työkansan sanomat
-vastavalkea

miksi porvarimedian pitäisi korvaansa lotkauttaa joppojoutavalla itkullenne !!??

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Pyydän asiallisia kommentteja.

Henry

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Minusta kaikkien täältä bannattujen pitäisi saada antaa julkaista vastineensa Usarissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei kai täällä Usarissa tarvitse roikkua, jos Usarin toimitus ei miellytä?
Niklas Herlin tarjosi meille hyvän alustan harjoitella blokkaamista ja ajatusten vaihtoa. Siitä kiito hänelle.

Nyt tämän omistaa Alma media, joka muokkaa todellisuutta mieleisekseen. Tähän Alma median mieleiseen todellisuuteen eivät monetkaan meistä sovi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näin on. Tässä kavereiden kanssa etsimme uutta alustaa. Ongelmana on se, että jois perustamme oman alustan ja olemme samaa mieltä *kaikesta*, ei synny keskustelua vaan jonkinlainen "totuus-foorumi".
Ja se ei ole hyvä juttu se. ;)

Henry

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juuri näin, antaa kaikkien kukkien kukkia. Puheenvuoro-palstan parasta antia on se, että mielipiteitä vaihdetaan, usein kipakastikin, eikä vain hymistellä samanmielisten kanssa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tämä on vähän kaksipiippuinen aihe. Laskisin itseni kenties eräänlaiseen vastavirtaan Uuden Suomen peruskäyttäjien keskuudessa, mutta ei minulla kyllä ole täällä erityisemmin mitään ongelmia ollut. Yhden ilmoituksen olen saanut sähköpostiin, jossa kerrottiin poistetusta kommentistani. Taisi olla syksyllä vuonna 2015. Rannalta löydetyn traagisesti menehtyneen syyrialaispojan isää koskenut kommentti oli myös omasta mielestäni hieman harkitsemattomasti muotoiltu, ja ymmärsin hyvin toimituksen syyt sen poistoon. Sen kummemmin ei ole johtoryhmä teksteihini puuttunut, vaikka välillä on kuljettu aika törkeistä spekulaatiosta ihan puhtaaseen satiiriin asti. Kyse on melko varmasti tavasta, jolla asiat esitetään. En Jukka Niemisen blogeja ole kovin tarkasti seuraillut, mutta varmasti hän itse tiedostaa ne syyt, joista nämä varoitukset ovat tulleet. Hienoa tietysti olisi, että olisi mahdollisuus selittää lähdön syyt.

Henry Björklidin kanssa olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että tuota leimailua tulisi välttää. Tuo putinistiksi huuteleminen karkasi aivan käsistä silloin, kun Ylen terävä kärki julkaisi juttusarjaansa Venäjän trollitehtaista. Punaista nähtiin ihan kaikkialla. Toisaalta samalla tavalla sitä Natoa vastustavatkin ihmiset laskevat puolustusliittoa kannattavien tahojen olevan amerikkalaisten palkkalistoilla tai pettävän isänmaansa. Tiedän sen olevan hemmetin vaikeaa, mutta tämä blogialusta olisi niin paljon miellyttävämpi paikka keskustella, jos jokainen laittaisi välillä vähän jäitä hattuunsa. Tuskin täällä kukaan on saanut ruplaakaan Putinilta. Saatika sitten dollareita CIA:lta. Torimummujen juttuja nuo palkkalistahommat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Valtaosa varmaan kirjoittaa mielipiteitään itse mutta joidenkin kirjoittajien kohdalta en olisi aivan varma. Kun kommentti on tullut muutamassa minuutissa ja se on "liian täydellinen" pistää epäilemään että taustalla on työryhmä.

Toinen asia, josta on jo näyttökin on se, että käytetään väärää henkilöllisyyttä.
En tiedä saiko nimimerkki "Jukka Laine" bannin toimitukselta vai häippäsikö itse kun paljastui putintrolliksi.

Jukka Niemistä toivon pian takaisin, onhan hänellä vetokin vielä maksamatta:)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvin usein ihmiset copy/pasteavat samoja argumentteja eri viestiketjuihin. Tästä syystä kommentit saattavat toisinaan vaikuttaa liian nopeilta ja liian täydellisiltä, jos meneillään on intensiivinen keskustelu jostain aiheesta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tästä blogista on kaksi versiota. Aiempi on julkaistu 30.11.2016 12:19 ja tämä versio minuuttia myöhemmin: 30.11.2016 12:20. Aiempaa ei ole kommentoitu ja luulin ensin, että kommentit ovat kadonneet blogista mutta niitähän onkin kaksi. Kahden lähes samansisältöisen blogin julkaisu ei liene Henryn tai US:n tarkoituksena. Tuo pieni ero näiden välillä löytyy tekstistä, ekassa versiossa: "Ja sitten" on muuttunut tässä versiossa esiintyvään "Jasitten".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset