Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Ymmärtääkö kansa nyt sen, että Suomi voidaan liittää liittovaltioon

 jo *huomenna*? Perustuslain mukaan, meidät voidaan liittää eduskunnan 2/3-osa enemmistöllä, koska tahansa liittovaltioon, jos Berliini-Bryssel-akseli näin päättää - ja jos eduskunnasta löytyy 2/3-osa enemmistö.
Ei tarvitse löytää tämä enemmistö kuin kerran ja se on siinä.

Siinä voidaan sitten siirtää kaikki valtion perustoiminnot; varsinkin verotusoikeus, valtion talouden hoito ja varmasti myös valtion omaisuuden myynti.

Uskotko, että löytyy 2/3-osa enemmistöä - tai olisi aiemmin löytynyt? Esim. six-pack + Kepu jotka perustuslain muutti (Nythän liittovaltiopäätöstä ei ole tehty - ainakaan julkisesti).

Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eikö teitä yhtään pelota?

Henry

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ei. Vapauteen kuuluu vapaus yhteistyöhön. Kyse ei ole vapauden riistosta vaan vapauden käyttämisestä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kansan kannattaisi todellakin ymmärtää, että eduskunta on valmis luovuttamaan Suomen itsenäisyyden rippeetkit ja tarvittava enemmistö kyllä löytyy. Eduskunnassa kun ei ole oikeasti EU-kriittisiä puolueita. Perussuomalaiset ovat sanonneet olevansa liittovaltiovastaisia, mutta Soini kyllä varmasti kääntää tässäkin takkinsa. Ja Vasemmistoliiton kasvava EU-kriittisyys saattaa olla pelkää teatteria, eikä heidän vastustuksellaan olisikaan merkitystä.

Kyllä pitäisi todellakin aloittaa keskustelu liittovaltiosta ja viimeistään liittovaltion luomisvaiheessa järjestettävä kansanäänestys. Liittovaltion jälkeen olisi jo myöhäistä erota ainakaan rauhanomaisesti. EU varmasti laatii sellaiset pykälät, ettei liittovaltiosta voi erota.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Verotuksen harmonisointi olisi asia joka on lian hyvää ollakseen totta.
Kun vertaa meikäläisten veroastetta muihin unionimaihin niin kyllä täällä on ekstraa maksettukin, kansalta kysymättä. On käynyt kovin kalliiksi kaikille sellainen.

En kuitenkaan usko että visiosi toteutuu, vaan kotimainen kalifi päättää siitä jatkossakin itse.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

EU ei ole ainakaan vielä federaatio. En usko, että eduskunta päättäisi näissä oloissa liittymisestä Venäjän federaatioon. Joten en ymmärrä tämän plokin sisältöä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogin viimeinen lause:
"(Nythän liittovaltiopäätöstä ei ole tehty - ainakaan julkisesti)."

Eli Brysselhän voi päättää mitä tahansa ja meidän nilkit sitten myötäilee. Ei kait liene epäselvää, että Brysselissä on liittovaltiota ajavia erittäin voimakkaat voimat? He eivät toistaiseksi ole uskaltaneet tuoda liittovaltiopaperia pöytään, mutta kyllä sekin päivä tulee.

EUhan käyttää sitä kuuluisaa Salami-makkaran siivuttamis-taktiikkaa. Se kait lienee selvää?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

§ 95 olkaa hyvä:

"Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)"

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Henry

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Politiikasta en paljoa ymmärrä. Aihehan on mitä mielenkiintoisin. Yli puolue - ja aaterajojen. Vaan tuleeko perussuomalaisten nuorten avaama kansanäänestysaloite numerolla 2508 myöhässä?

Joko tiedämme sen, mitä kaikkea meille äänestäjille jätettiin mediassa kertomatta, kun perustuslakia "uudistettiin" 2007-2011?

Alkutilannetietoa netistä:
perustuslain tekstien vertailu Taxell

Sitten vuoden 2011 tilanteisiin Uusi Suomi - verkkolehdessä:

Timo Soini toivottomassa tilanteessa: ”Käsittämätöntä nöyristelyä”
Teppo Ovaskainen
Uusi Suomi - 21.10.2011 10:55

- Timo Soinin on vaikea ymmärtää keskustaa.

”Kuka sen vallan ottaa takaisin EU:sta?”
–Nyt oppositio voisi näyttää hallitukselle kaapin paikan ja kaataa tämän.

Ihmettelen, että keskusta rupeaa hallituksen monojen rasvaajaksi, hän tuhahtaa.

Myös vasemmistoliitto ja kristilliset saavat kipakkaa palautetta; molemmat vastustivat perustuslain muutosta oppositiossa, mutta ovat nyt hallituksen kelkassa.

–Ei ihme, että politiikan uskottavuus on mitä on.

Perussuomalaiset eivät näe Suomen hyötyvän EU-jäsenyyden kirjaamisesta mitenkään. Päinvastoin haittaa siitä on, väittää Soini.

–Kansansuvereniteetti ja itsenäinen päätösvalta tarkoittavat sitä, että valta kuuluu Suomen kansalle, joka valitsee itselleen kansanedustajat. Kansanedustajilla ei kuitenkaan ole oikeuttaa luovuttaa tätä suvereniteettia kenellekään muulle, esittää Soini pääperusteen vastustukselle.

–Kuka sen vallan ottaa takaisin EU:sta? Kansanedustajat voi vaihtaa, van Rompuyta ja kumppaneita ei.

Perussuomalaiset pelkäävät vallan siirtyvän EU:lle

Perussuomalaiset epäilevät, että perustuslakiin kirjattu maininta EU-jäsenyydestä voi väärin käytettynä siirtää yhä lisää päätösvaltaa Suomelta unionille.

”Maininta saattaisi yhdessä perustuslain pykäliin 94 ja 95 ehdotettujen muutosten kanssa antaa nykyistä väljemmät mahdollisuudet tulkita mm. toimivallan siirrot varsinkin Euroopan unionille siten, ettei niistä tarvitsisi päättää eduskunnassa perustuslainsäätämisjärjestyksessä, vaan eduskunta voisi hyväksyä toimivallan siirrot äänten enemmistöllä tai päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä”, toteavat perussuomalaiset vastalauseessa, jonka he jättivät perustuslakivaliokunnan mietintöön.

–Uhkana on se, että EU:n valta asetetaan kansanvallan yläpuolelle, yksinkertaistaa Soini.

Perussuomalaiset ihmettelevät hinkua kirjata EU-jäsenyys lakiin, kun jäsenyydestä joka tapauksessa on olemassa kansainvälinen sopimus. Tämän sopimuksen Suomi voisi koska tahansa irtisanoa eduskunnan enemmistön päätöksellä.

–Eihän perustuslaissa olemassa mainintaa YK-jäsenyydestäkään, ja siihen Suomi on kuulunut paljon pidempään, sanoo Soini.

Lue lisää osoitteessa:
 http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117039-timo-soini-toivottomassa-tilanteessa-%E2%80%9Dkasittamatonta-noyristelya%E2%80%9D

Hyviä hakusanasettejä nettiin:
HE 60/2010 Erkki Pulliainen
LJL 3/2011 Tuija Brax
Fipo-laki

Mielenkiintoista kuulla ennen Suomi 100 - juhlavuotta, että mitä siis tapahtui ja tosiasiassa sovittiin vuonna 2011 voimaan saatetussa perustuslain "uudistuksessa"? Yli puolue-, etujärjestö - ja aaterajojen.

Ja miksei vieläkään suurin osa suomalaisista tiedä tämän, hiljaisuudessa tapahtuneen vallan siirron suuruutta EU-liittovaltion suuntaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset