Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Hallituksen toimien kannattajille: Sain eläkeläiseltä kirjeen

 • Klikkaa kuvaa suuremmaksi.
  Klikkaa kuvaa suuremmaksi.
 • Takuueläke koskee n. 7% eläkkeen saajista - ja hekin menettävät - ovat maksajina.
  Takuueläke koskee n. 7% eläkkeen saajista - ja hekin menettävät - ovat maksajina.
 • Me emme unohda!
  Me emme unohda!
 • Me emme unohtaneet!
  Me emme unohtaneet!

Kaikki saavat tietenkin vastata ja kommentoida tätä kirjettä, jota olen hieman lyhentänyt. Tai oikeammin jättänyt pois "liian henkilökohtaisia yksityiskohtia", joskin oli lupa nekin sisällyttää tähän blogiin.  Kirjeen kirjoittaja kertoi minulle että se on osoitettu puolueelle, jota hän oli aiemmin äänestänyt kaksi kertaa.  

 

Minua kiinnostaa aivan erityisesti hallituksen kannattajien kommentit, kokemukset ja ajatukset vähävaraisten ja sairaiden eläkeläisten tilanteesta ja kuinka tämän lukijat yleensä näkevät näiden leikkausten auttavan Suomea nousuun?   

Kirje:

Avoin kirje Perussuomalaisille ja Sipilälle (Keskusta) sekä myös Kokoomus, mutta heidät tunnetaankin jo! 

Siis kysymys kuuluu, miksi leikkaatte pieneläkeläisiltä joilla jo nyt tulot menee alle sen, mitä kuuluu olla? Eläkkeensaajan asumistukileikkaus syöksee eläkeläiset toimeentulotukiluukulle ja luuletteko ,että jokaisella vanhuksella on netti ja tulostin, että pitää loppuelämä nyt alkaa tulostaa jokaista tiliotetta ja laskua. Onko teillä yhtään tajua missä jamassa me jo nyt köyhät eletään??? Köyhyysrajalta köyhyysrajan alle!!

Timo Soini lupasi että alle 1000 € kk tienaaviin ei kosketa? Miten kävi? Juuri heiltä viedään suhteessa eniten ja ihmiset ajetaan toimeentuloluukulle! 
Loppuelämäksi - vanhukset ja sairaat!

Itse saan eläkettä 770€ kk ja vuokra 600€ kk. Osaatteko laskea paljon jää käteen? Missä teidän moraalinne on? Onko teillä omaatuntoa? 
Samalla eläkkeet jäädytetään eli elän vuosia alle 770€ per kk ja lääkekulut nousee, vuokra nousee 2016 alussa mutta Meiltä vaan leikataan vaikka jo nyt eletään köyhyydessä??? 
Nyt käteen jää vajaa 540€ kk, mistä maksan vuokran jälkeen kaiken (sillä juuri ja juuri pärjään nyt). 

Leikkauksen jälkeen käteen jää vajaa 400€/ kk, koska asumistukea leikataan ja vuokra nousee ensi vuonna ja kansaneläke laskee. (Lukekaa tästä Kelan sivuilta). Tosin siihen ette viitsi edes vaivautua! Koska Pilvilinnassa on hauska elää mitä väliä mitä Rintamalla tapahtuu!!! 

Teitä äänestin 2 kautta, (persuja) mutta taatusti en koskaan enää äänestä. Kadun sitä syvästi! Miksei teiltä leikata, joilla on siihen mahdollisuus antaa? Kun tulonne ovat kuukaudessa samat kuin itellä vuodessa (jopa enemmän)? Missä on se Kristillinen vakaumus jossa Jeesus sanoo, että muistakaa köyhiä? Ei missään.

Tiedättekö miltä tuntuu kun ei enää voi ostaa lääkkeitä? Itellä on syöpä ja monta selkäsairautta, mutta enää ei ole niitäkään varaa ostaa, koska kaikki, kaikki lääkkeet kallistuu? 
Kuinka moni pieneläkeläinen itkee ja ovat ahdistuksessa, koska ei ole enää ketään puolustamassa, kun tekin kehtasitte mennä mukaan hallituksen leikkauksiin. olisi luullut Soinilla olla selkärankaa sanoa EI ja Hanna Mäntylä, joka puhui mitä sattui kun luovutettiin eläkkeensaajan adressin ja Rehula. 

Olen todella viettänyt unettomia öitä (sekä tuhannet muut eläkkeellä olevat) sekä kivut vaan lisääntyneet tässä tuskassa ,kun ihan kevyesti leikkaatte ja samalla tiedätte että eläkkeet jäädytetään ja laskee ensi vuonna .
Teillä senkus palkat nousee vaan eikä niitä jäädytetä ja olette olevinaan niin hyviä ja viisaita päätöksissänne. Häpeän teidän puolueita ja ihmisiä sentäs tekin olette, joilla pitäisi olla tunteet, mutta onko nekin leikattu pois, kun sinne Arkadianmäelle pääsitte?

Samalla lehdet julkaisee teidän mahtavia ansiotulojanne, joita köyhä ei kuin unissaan ole nähnyt.
Teidän helppo mennä kauppaan ja ostaa kalliita kenkiä, vaatteita, kodinkoneita, kun ei tunnu rahallisesti missään. Meillä köyhillä ei ole varaa kuin kulkea samoissa ryysyissä ja silmälaseja ei pysty uusimaan, halvimmat kengätkin maksavat maltaita. Ja jos joku kodinkone hajoaa on se yksi katastrofi.


Suomi on syöksymässä Eläkeläiset todelliseen tuhoon!!! Pelottaa jo odottaa ensi vuotta. Mistä kaikki tuhannet eläkeläiset löytää halvat asunnot, miten on varaa muuttaa? On muutenkin häpeä monella kertoa miten köyhä sitä on, kun hyväosaisilta tulee kyllä tekstiä joka asiaan ja haukut. 
Ei voi harrastaa; kaikki maksaa. Jos vielä jalat pelaa, voisi sentäs ilmaiseksi lenkille mennä, ikivanhoilla lenkkareilla. Millä köyhä ostaa ylipäätänsä mitään kenkiä kun kaikki rahat menee vuokraan, sähköön, veteen, ruokaan ja lääkkeisiin? Ja nyt viedään vielä lisää.


Kiitos Päättäjät olette niin ymmärtäväisiä tuhotessanne Eläkkeensaajan asumistuen joka ollut voimassa vuodesta 1972 ja on henkilökohtainen tuki viimeisinä vuosina elävälle!!! 
________________________

Julkaisen tämän blogin uudelleen, koska viimeeksi tämä ei näkynyt muille kuin Facebookin ystävilleni - johtuen teknisestä viasta, joka oli töppäykseni tulos. :)

Minulle voi kirjoittaa kokemuksistaan tms.:
Henry.Finland@gmail.com
Otsikoikaa s-posti selkeästi, jottei mene roskapostiin. Kiitos!

Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Markku Tervo

"Itse saan eläkettä 770€ kk ja vuokra 600€ kk."

"Osaatteko laskea paljon jää käteen?"
"Missä teidän moraalinne on?"
"Onko teillä omaatuntoa?"

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198424-muutt...
"Täällä on kalustettuja taloja vuokralla 150 - 350 €kkulia kuukaudessa."

http://www.homegreekhome.com/en/search/results/res...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ikävä kyllä sairaiden on käytännössä mahdotonta muuttaa tänne Kreikkaan.

Henry

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala Vastaus kommenttiin #3

Jospa ei ole varaa lentolippuun. Ihan vaan ensimmäiseksi tuli mieleen. Kun elää kädestä suuhun, eikä ole minkäänlaista vararahastoa ja jos on joskus ollutkin, on se syöty jo, ei ole aivan yksinkertaista tuo lähtö. On myös asioita, jotka saattavat vaikuttaa, kuten terveydenhuolto, läheiset, ystävät, ynnä muut. Entäpä jos on luottotiedot matkan varrella hävinneet, mitä tapahtuu silloin, jos muuttaa ulkomaille. Kuinka siellä perimisasiat hoidetaan? Tuleeko joku viemään housut jalasta? Epävarmuustekijöitä saattaa olla mitä erilaisimpia, jotkut jopa täysin irrationaalisia. Tunnepohjalta näitä usein kuitenkin päätetään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #7

Niin, kyllä kohdemaassa pitää olla joku "opas", jonka luo pääsee vaikka väliaikaisesti asumaan - osaa neuvoa rahan säästössä jne.

Esim. matka tänne maksaa 100 - 150 € halvimmillaan.
Ruuan suhteen menot on noin 3 - 5 €/päivä jos vähänkin hoitaa hommia taloudellisesti.
Että sitä rataa.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kaikesta pula, lääkkeistä jne. - en suosittele.

Henry

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Voi, talouskuri on siis romuttanut Kreikan terveydenhuollon.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Täysin. Troikka vaati mm. että sairaaloista vähennetään 1.000 lääkäriä ja tietenkin muuta henkilökuntaa vastaavasti.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset