Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Kreikkalaista arkipäivää suomalaisin ja kreikkalaisin silmin - kaksi tarinaa

  • Georgia Tolli työskentelee Samoksen ainoassa ambulanssissa.
    Georgia Tolli työskentelee Samoksen ainoassa ambulanssissa.

Samoksen saarella sairaaloiden tilanne on todella huono: 
Heillä on pula lääkäreistä, sairaanhoitajista, ambulansseista, sidetarpeista, injektioneuloista - kaikesta mahdollisesta. Samoin myös eläinklinikalla. 

"When I first came to Samos, there were enough paramedics to have at least two ambulances operating around the clock," Tolli said. 
In 2010, nine paramedics were backed up by five ambulance drivers. When the drivers retired or left, they were never replaced. 

In 2009, as Greece began to slip towards its economic near-collapse, it was forced to begin making drastic public spending cuts. International creditors, the IMF and the EU, made a reorganization of the Greek health service one of the priorities in return for their assistance.
The aim was to reduce the overspending and corruption that plagued Greece's public health system.
"But it was done without really looking in detail at what was being done," an EU source in Greece said.
According to OECD figures, health spending per head in Greece dropped by 25 percent between 2009 and 2012, and it has not improved since then.
At Samos' general hospital, staffing is paper-thin. There is a shortage of 20 doctors and around 30 nurses, while the administrative section has shed 22 staff."

A frustrated Doctor Veloni said: 
"Some days there are no catheters or syringes. It is normally a temporary situation but it's unacceptable to have to work in such conditions."
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite6_1_22/01/2015_546435
_______________________________________
 

Jos haluat auttaa Samoksen saariryhmän asukkaita, saat minulta tarkemmat tiedot: 
Henry.Finland@gmail.com 

Samoksella asuu suomalaisia, jotka kertovat asiasta lähemmin:
- Pula on mm. sidetarpeista, myös vanhentuneet käy, koska niitä voidaan käyttää eläinklinikalla.
- Injektioneuloja ja vaikka mitä muita sairaalatarvikkeita tarvitaan.
- Voi tietenkin myös mennä sinne turistina ja auttaa paikanpäällä tai lähettämällä paketteja tai ostamalla paikallisesta apteekista tarvikkeita.
Pitäisin parhaana vaihtoehtona, että ensin katsottaisiin minkälainen jengi saadaan kasaan ja sitten mietittäisiin miten asioita voidaan koordinoida.


Henry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

BBC:n video siitä miten pienyrittäjä kokee tilanteen pienessä kaupungissa nimeltä Drama:

http://www.bbc.com/news/world-europe-30949073

Henry

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Heillä on pula lääkäreistä, sairaanhoitajista, ambulansseista, sidetarpeista, injektioneuloista - kaikesta mahdollisesta. Samoin myös eläinklinikalla."

Olen kuullut, että Kreikassa jäävät monet lapset rokottamatta vanhempien rahanpuutteen tähden. Kreikkalaiset lääkärit arvelevat, että voimmme saada takaisin Eurooppaan jo voitettuja tartuntatauteja. Joten köyhien kreikkalaisten kohtalo koskee myös meitä konkreettisesti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hyvä ja valaiseva kirjoitus siitä mitä ihmiset Kreikassa joutuvat kokemaan:

"Kun viime viikolla kävin paikalla, joukko keski-ikäisiä naisia istuu tavalliseen tapaansa muovituoleilla Kreikan valtiovarainministeriön sisäänkäynnin vieressä ja söi lounasta alumiinivuoista.
– Olemme täällä vuoroissa, yötä päivää, 24 tuntia vuorokaudessa, sanoi Lily Giannaki."
- - - - - -
"Kaikki erotetut olivat tehneet nelituntista työpäivää. Siitä heille maksettiin keskimäärin 4 200 euroa – mutta ei kuukaudessa vaan vuodessa.
Ainakaan täällä julkishallinnon alimmalla portaalla ei siis kylvetty eduissa edes ennen Kreikan kriisiä."
- - - - - -
"Ennen vuotta 2005 ministeriön siivoojien työsuhde ei ollut vakituinen, eikä heillä ollut työsuhdeturvaa, ei palkallisia lomia, ei äitiyslomaa.
Vuonna 2005 hallituksen täytyi vakinaistaa heidät, koska EU oli jo sakottanut Kreikkaa direktiivin rikkomisesta.
Mutta myös siivoojanaisten – kaikki 595 irtisanottua ovat naisia – erottaminen johtui EU:sta. He olivat omalta osaltaan täyttämässä EU:n ”pelastuspakettien” ehtona ollutta irtisanomiskiintiötä. Esimerkiksi viime vuonna Kreikan piti vaatimusten mukaan irtisanoa vähintään 15 000 julkisen sektorin työntekijää."
- - - - - -
"Suurin osa pois potkituista siivoojista on yli 50-vuotiaita, ja monet ovat yksinhuoltajia. Kreikan entisestään heikentyneen sosiaaliturvan oloissa eläkeikää lähestyviltä irtisanominen on vienyt kaiken.
Vuoden kuluttua työn menettämisestä kreikkalaiselta loppuu myös terveydenhoidon tarjoava sairausvakuutus. Näitä ihmisiä on nyt yli kolme miljoonaa, kolmasosa kansasta."
- - - - - -
"Siivoojien elämänkohtaloissa on koskettavia tarinoita. Monet heistä ovat kotoisin syrjäseutujen pienistä kylistä. Useat ovat aloittaneet palkkatyön jo lapsina, 11-, 12- tai 13-vuotiaina. Pomot piilottelivat lapsityöläisiä hyllyjen taakse työsuojelutarkastajan käydessä."
- - - - - -
"Erotuksena varsinaisiin pitkillä lounailla istuskeleviin suojatyöläisiin nämä naiset joutuivat tekemään oikeasti kovaa työtä.
Entä tarvitseeko Kreikan valtiovarainministeriön rakennus todella 595 siivoojaa? Ei. Selitys on siinä, että ministeriön palkkalistoilla olleet siivoojat työskentelivät monissa julkishallinnon rakennuksissa ympäri Kreikkaa."
- - - - - -
Tässä oli noin puolet jutusta.
Lue koko juttu ja muista jakaa. Näistä siivoojista on mitä ihmeellisimpiä vääntöjä some'ssa.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/33184...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Henri, melkein jokaisessa Suomen seurakunnassa toimii "mummoryhmä" joka neuloo sairaalasukkia, ompelee kaikenlaista ja tekee hyväntekeväisyyttä.

Sieltä voisi saada apua organisointiin Suomen päässä esim. keräyspisteiden järjestämisessä kunnittain kunhan vaan tiedetään mitä tarvitaan, mitä kerätään.

Myös suomalaisilta lääketehtailta kannattaisi pyytää näytepakkauksia Kreikkaan.

Yritän keksiä, mitä itse voin tehdä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Moi!
Juu, yritän selvittää tarkemmin näitä asioita. Täällä on ollut melkoiset myrskyt ja sähkö oli poikki, mutta nyt - niinkuin huomaat - sähköt on palautunut.
Kaksi kissaa sylissä on hieman vaikea operoida tietsikalla. Pennut pelkäävät kun on sen verran kova tuo myrsky.

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:D Tiedän tunteen. Meillä myös entisten karvapäiden lisäksi ilmestyi 2 uutta kissanpoikasta, ja läppärityöskentely on heistä äärettömän mielenkiintoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset