Seikkailut sanavapaudessa Tule mukaan luomaan sosiaalisia verkostoja - nyt niitä todella tarvitaan.

Sikailua eduskunnassa - koko eduskunta yksimielinen

MTV: "Työnantaja voi nyt irtisanoa ja palkata tilalle työttömän – "työttömyys tulee kasvamaan" 

Laki takaisinottovelvollisuudesta irtisanomistilanteessa muuttuu vuoden alussa. Jatkossa kunnat ovat oikeutettuja tukityöllistämään valtion rahalla yli 57-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän irtisanotun työntekijän tehtäviin.

Järjestöt voivat toimia samalla tavalla kaikenikäisten työttömien suhteen. Palkansaajaliitoissa sanotaan, että laki lisää työttömyyttä.

Maarit Smolander työskenteli kuutisen vuotta Helsingin A-killassa päihdetyöntekijänä. Lokakuussa tuli paukku. Työt saivat jäädä tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

– Lähimmän esimiehen mukaan sairauslomat ovat vaikuttaneet siihen, että minulta on otettu työtehtäviä pikku hiljaa enemmän ja enemmän pois, sanoo Smolander, joka on joutunut käsi- ja kurkkuleikkausten takia viettämään aikaa aika ajoin sairauslomalla.

Smolander sanoo, että hän on hoitanut työnsä aina moitteetta ja hänen työpanostaan on aina kehuttu. Entistä työntekijää kummastuttaa tapa irtisanoa, sillä hän sai kuulla irtisanomistilaisuudessa, että hänen tilalleen tukityöllistetään uusi henkilö. Uusi olisi Smolanderin mukaan huomattavasti alemman koulutuksen omaava toipuva päihdekuntoutuja."

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tyonantaja-voi-nyt-irtisanoa-j...

____________________________________

 

Joitain kommentteja aiheesta:

"Puoli Suomea äänestää kuitenkin taas vaaleissa Kokoomusta tai Keskustaa. Protestiäänet menevät Persuille ja he istuvat tiukasti oppositiossa kun "ei mitään voi" Timo Soinia lainatakseni. Ehkä kannattaisi nyt katsoa todella tarkkaan ketä äänestää. Vanhat pierut noudattavat puoluekuria ja kaikki halllituksessa istuvat ovat näyttäneet hampaattomuutensa. "

"Miksi työnantajille yleensäkään maksetaan tukea työllistämiseen? Se vain vääristäää kilpailua ja kukaan ei enää palkkaa ketään ilman tukitoimia. Työllistämistuet pitäisi lopettaa kokonaan ja työnantajat palkkaisivat kyllä tekemättömiin töihin ihmisiä. Nyt ne saavat työntekijät ilmaiseksi eli valtion piikkin eli veronmaksajat maksavat siitä, että joku työllistetään ja firmat vievät voitot ulkomaille. Ei voi jatkua pitkään tällaisena."

"Olen milloin tahansa valmis verettömään vallankumoukseen. Muutama vuosi, niin uskon, että ehkäpä veriseenkin. Kun on sen ikäinen, että on saanut todistaa hyvinvointisuomen rappeutumista koko kasvun ajan, tulee väistämättä mieleen saneerausporukan vaihto."

____________________________________

 

Tästä "Työttömyyskarusellilaista":

Huomioikaa, että nykyinen eduskunta, kaikki 200, meni ja hyväksyi tämän lakimuutoksen ilman keskustelua! (kommentti # 17)


Henry 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suosittelen lämpimästi Saku Timosen blogia samasta aiheesta:

Työttömyyden kierrätystä

"Myös kunnissa alkaa kierrätys. Julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain 11 luvun 1 §:n mukaan työttömälle työnhakijalle turvataan mahdollisuus työllistymistä edistävään kuntoutukseen tai työvoimakoulutukseen, jos hänen oikeutensa työttömyyspäivärahaan päättyy enimmäisajan johdosta hänen täytettyään 57 vuotta, mutta ennen kuin hän täyttää 60 vuotta.

Jos 57-60 -vuotias työtön työnhakija ei työllisty avoimille työmarkkinoille eikä hänelle voida järjestää soveltuvaa työttömyysturvalaissa tarkoitettua työllistymistä edistävää palvelua, kuntoutusta tai palkkatuettua työtä muun kuin kunnan palveluksessa, hänen kotikuntansa on työ- ja elinkeinotoimiston osoituksesta järjestettävä hänelle työntekomahdollisuus kuuden kuukauden ajaksi (työllistämisvelvoite)."

- - - - - - - - -

"Kuten tiedetään, niin monissa kunnissa on käynnissä tai suunnitteilla yt-neuvottelut. Se tietää sitä, että työttömyyden herkkua pääsevät maistelemaan monet sellaisetkin, jotka tähän asti ovat kahvipöydässä puhuneet työttömistä ”niinä semmoisina tyyppeinä”. Nyt sinne kahvipöytään saattaa vaihtua väki.

Tämä kuulostaa tietysti niin hurjalta, että ette usko minua. Lukekaa aiheesta MTV:n uutinen. Yksityiskohtaista tietoa haluavat voivat tutustua hallituksen esitykseen, jonka eduskunta täysin yksimielisesti hyväksyi ihan äskettäin vähin äänin. Asiasta ei edes keskusteltu."

http://sakutimonen.com/2014/12/tyottomyyden-kierra...

Lukekaa myös kommentit!

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

.
.
.
Persut, Vassarit, Vihreät ja Kepu - Mites suu nyt pannaan!!?

Älkää missään nimessä äänestäkö yhtään sellaista puoluetta, joka nyt istuu eduskunnassa - tai henkilöä, joka siellä painelee käskystä nappia!

Todellista peitonjatkamista koko homma!

Työtön haluaa oikeaa työtä, eikä potkuja kaverille!

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

59-vuotiaana pitkäaikaistyöttömänä pidän uudistusta erinomaisena.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jotkut tuntuvat muutenkin pitävän hallituksen toimia erinomaisina ja jos hyödyt henkilökohtaisesti, se on varmaan super-erinomaista, fantastista!!!
Vaikka yhteiskunta kärsisi.

Henry

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Käsittämätöntä pelleilyä ja sikailua eikä kukaan edes eduskunnasta kommentoi asiaa tai sano vastaan mitään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itselleni on jäänyt mieleeni tilanne, jossa olin juuri valmistunut aikuiskoulutuksen puolelta erääseen ammattiin. Eräässä paikassa olisi ollut työharjoittelupaikka, joka olisi vastannut opintojani, ja joka olisi voinut antaa todella hyvää ruutia myöhempiä työnhakuja varten.

Sain työnantajalta vastauksen, jossa kerrottiin, että vaikutin todella motivoituneelta, ja työnantaja toivoo, että saan mahdollisimman pian koulutukseni mukaisen paikan. Työnantaja päätti kuitenkin valita tehtävään ihmisen, jolla oli entuudestaan kokemusta kyseisestä työstä.

Näin siis yhteiskunnan rahoilla työnantajat toimivat.

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

Tossa yhdessä paikkaa Suomessa sain tietoa että keittiössä palkkaa saava vakituinen korvataan työttömällä. Ei halunnut tulla julkisuuteen henkilö vaikka sanoin kuka kertoi tästä että nimeä ei tuoda julki. Ja kyse on noin 40+ vuotiaasta vain.

Toisaalta pian voitaskin lähes kaikki palkkaa nauttivat korvata palkattomilla niin tulisi kaikkein eniten säästöjä, fantastista ;-)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sanoisin ettei voi yhteiskunnan taholta olla kovin kestävää että valtio maksaa sekä palkat että verot.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, "Verot valtion maksettavaksi!" oli huuli jo 1970-luvulla.
Ja kait valtio maksaa myös sivukulut?

Eli Jarmo Makkosta kompatakseni:
"Pölli kaverisi työpaikka pienemmällä palkalla ja maksakoon valtio sekä *palkan*, että myös verot!" - Fantastista!

Kaikki kansanedustajat äänestivät lain puolesta!!!
Häpeisivät edes!

Henry

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Valiokunnan(TyV) mietinnöstä lainaus:
"Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työsopimuslakia siten, että työnantaja voi tietyissä tilanteissa poiketa lomautettuja ja osa-aikatyötä tekeviä sekä takaisinottovelvollisuuden piirissä olevia entisiä työntekijöitään koskevasta työntarjoamisvelvollisuudesta.
Ehdotettu muutos koskee kuntia näiden palkatessa työttömiä työnhakijoita työllistämisvelvoitteen perusteella sekä rekisteröityä yhdistystä tai säätiötä, joka palkkaa vähintään 24 kuukautta palkkatuen hakemista edeltäneiden 28 kuukauden aikana työttömänä olleen työttömän työnhakijan tehtäviin, joita ei katsota elinkeinotoiminnaksi.

Valiokunta pitää ehdotettuja muutoksia hyvinä, mutta riittämättöminä. Valiokunta ehdottaakin, että hallituksen esityksessä mainittujen poikkeusten lisäksi kunta, kuntayhtymä, yhdistys tai säätiö saisi työntarjoamisvelvollisuun estämättä ottaa työpajaan tai vastaavaan valmennusyksikköön työkokeiluun tai palkkatuettuun työsuhteeseen henkilön tehtäviin, joita työnantajan palveluksessa oleva työ- tai virkasuhteessa oleva henkilöstö ei muutoin tee".

Koko mietintö: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/tyv...

Juha Kuittinen

Tälle sikailupolitiikalle tulee jatkoa mikäli jatkamme sisäisen devalvaation toteuttamista ja emme ota rahapolitiikkaa oman keskuspankin hallintaan.

Odotettavissa palkkojen leikkauksia, sosiaaliturvan heikentämistä yms.

Ja miten tuo sisäinen devalvaatio on toiminut mm.Kreikassa?

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Terve Henry,

vietin toukokuussa insinööritutkinnon 30-vuotisbileitä opiskelukavereiden kanssa. Itse olen viettänyt väliajan pääosin yrittäjänä, mutta kavereiden kertoma oli korutonta: 30 vuodessa heistä oli tullut niin kalliita, että heitä kannatti alkaa korvata kokemattommammilla mutta paaaaljon halvemmilla uusilla tekijöillä.

Hieman on vaikeaa nähdä miten tätä kokkelia tehtäisiin rikkomatta munia: jos julkinen sektori on ylisuuri kansantalouden kantokykyyn nähden, eikä vientikakku kasva, niin verovaroista kustannettavien työpaikkojen määrän / palkkasumman on pienennyttävä. Oleellista ei ole onko työpaikka julkisella vai yksityisellä sektorilla, vaan mistä rahat tulevat.

Oleellisinta hallituksille olisi nyt paneutua siihen, miten suomalaiset pärjäävät heille tarjolla olevilla tuloilla. Mihin ei ole varaa on tehtävä itse, tai oltava ilman. Tuonnin korvaamiseen kotimaisella työllä tarvitaan osaavia päitä ja tekeviä käsiä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Esim. harmaan talouden porsaanreikien tukkiminen toisi 6 - 10 miljardia lisää valtion kassaan.
RKP ja Kokoomus kuitenkin estivät moisen vuonna 2011 kun hallitus aloitti työnsä.

Tässä nykyisen ja tulevan hallituksen hallitusohjelma:

- leikkauksia köyhiltä ja lapsiperheiltä
- harmaantalouden porsaanreikien tukkimisen estäminen (RKP jälleen käsikassarana)
- pakkotyöt 9€/päivä jatkuu entistä suuremmassa skaalassa
- valvontaa
- itsenäisyyden ja päätäntävallaan luovutus muille maille
- sekä kansallisomaisuuden myynti polkuhintaan
- TTIP-sopimus ja muutkin sopimukset hyväksytään tietämättä mitä sopimusteksti pitää sisällään - kunhan pysytään mielikuvitusytimessä.

Päälle ripotetaan kurjuutta ja kovistelua ja tämän jälkeen jaetaan kakku hyvätuloisille.
Jaa niin, muutama siltarumpukin tulee maakuntaan.

Henry

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Työnantaja voi nyt irtisanoa ja palkata tilalle työttömän"

Jos tuo on laillista niin lainsäätäjien joukossa täytyy olla myyriä, jotka harhaanjohtavat lakivaliokunnan- ja eduskunnan jäseniä lainsäädäntötyön eri vaiheissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Aiemmin he lukivat suuressa salissa iltapäivälehtiä - nykyään kun kaikki videoidaan on lehtien tilalle tulleet korkeat paperiniput, jolla näytetään kuinka ahkeria ollaan (duktig).
Mutta, mutta, voimme allekirjoittaa tämän addressin, jossa on jo 150.000 nimeä:

http://www.adressit.com/protestikansanedustajienpa...

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Täysistunnon pöytäkirja PTK 127/2014 vp
127. KESKIVIIKKONA 10. JOULUKUUTA 2014 kello 14.00
Kohta 41)

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk...

Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta, työsopimuslain 13 luvun 6 §:n väliaikaisesta muuttamisesta ja työttömyysturvalain 7 luvun 3 §:n 3 momentin kumoamisesta

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=...

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset